top of page

Thu, 08 Aug

|

Peru - Bolivia - Argetina

America LOCAStina

Σαν όλα τα ταξίδια ζωής, έτσι και αυτήν τη φορά τα μονοπάτια των Ίνκας στο Περού, θα μας οδηγήσουν στη ζούγκλα της Βολιβίας, για να καταλήξουμε στην ήρεμη δύναμη της Αργεντινής για λίγες μέρες ξεκούρασης στο Μπουένος Άιρες.

Registration is Closed
See other events
America LOCAStina
America LOCAStina

Time & Location

08 Aug 2019, 13:00 – 27 Aug 2019, 20:00

Peru - Bolivia - Argetina

About the event

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 8-8-2019 (Αθήνα - Cuzco)

- αναχώρηση αεροπορικώς (Iberia Airlines) από Αθήνα προς Μαδρίτη (πτήση: 4 ώρες)

- πτήση από Μαδρίτη προς Λίμα (πτήση: 11,5 ώρες)

Παρασκευή 9-8-2019 (διανυκτέρευση στο Cuzco, 3400 μ.)

- πτήση από Λίμα προς Cusco

- τακτοποίηση στα δωμάτια

- ελεύθερος χρόνος

Περού - Κούσκο: Ψάχνεις τις σημειώσεις σου και ξεκινάς από τη βάση του πρώτου σταθμού. Η υπερατλαντική πτήση καταλήγει εδώ, στον «Ομφαλό της Γης». Βρίσκεσαι στην ισπανόφωνη πόλη του Κούσκο, έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους για τους ταξιδευτές. Η ατμόσφαιρα σε δυσκολεύει μιας και από τα πρώτα βήματα το υψόμετρο λειτουργεί διαφορετικά στον οργανισμό σου. Είναι όμως η ζαλάδα της αλλαγής και η μαγική αίσθηση που χτίζει ο παραδοσιακός αυτό τόπος, η ιστορία και η προσδοκία του ταξιδιού που τελικά σε επαναφέρουν στην κανονικότητα. Αναζητάς λίγα φύλλα κόκας και δοκιμάζεις. Είναι το μυαλό που τα φτιάχνει όλα και η διαμονή στα 3400 μέτρα θα σε βοηθήσει για την προσαρμογή στο υψόμετρο.

Βρίσκεις ανάσες και ξεκινάς το περπάτημα ανάμεσα στους ντόπιους, στα σοκάκια τη πόλης και στα χρώματα του τόπου. Είναι που μετά από λίγο συνειδητοποιείς που ακριβώς βρίσκεσαι και η περιοχή των Ίνκας είναι η βάση του πολιτισμού τους, γεμάτη μνημεία, ιστορικά στοιχεία και εθνογραφικές διαδρομές. Παρατηρείς τα ερείπια, την έντονη ιστορικότητα τους και έναν λαό που διατηρεί το χρώμα του τόπου, λες και όλα ξεκινούν τώρα. Σηκώνεσαι και ξεκινάς απ’ την αρχή, στην Πλατεία των Όπλων και όπου σε πάει.

Σάββατο 10-8-2019 (διανυκτέρευση στο Cusco, 3400 μ.)

- πρωινό

- ελεύθερη μέρα στην πόλη του Cusco

*η ημέρα αυτή χρησιμοποιείται και σαν προσαρμογή-εγκλιματισμός στο υψόμετρο

Κυριακή 11-8-2019 (διανυκτέρευση σε σκηνές, 2980 μ.)

- πρωινό

- 6:30 αναχώρηση με λεωφορείο για Chinchero (30χλμ, 2 ώρες) και για Ollantaytambo

- Έναρξη trek

- στάση στην Llactapata για φαγητό

- τερματισμός στην Wayllambamba (2980 μ.)

- δείπνο

*διάρκεια πεζοπορίας: 6 ώρες

απόσταση: 12 χλμ.

μέγιστο υψόμετρο: 3000μ.

Περού - Machu Picchu, day trek 1: Είναι από τις βραδιές που η αγωνία και ενθουσιασμός δύσκολα σε αφήνουν να κλείσεις μάτι. Σηκώνεσαι νωρίς το πρωί και, πιο έτοιμος για από ποτέ, επιβιβάζεσαι στο λεωφορείο για την πορεία για το μονοπάτι των Inca. Αποβίβαση στο Ollantaytambo και με τα σακίδια στην πλάτη στέκεσαι δίπλα απ’ το σημάδι «Inca Trail KM 82». Ο ήχος του ποταμού Urubamba μοιάζει με κάλεσμα της φύσης και τίποτα δεν σε σταματά απ’ το να χαμογελάς.

Η πορεία είναι σχετικά εύκολη και τα πρώτα χιλιόμετρα σε βρίσκουν ανάμεσα από τα αρχαιολογικά ερείπια της Llactapata, αλλά και σημάδια πολιτισμού. Όσο περνά η ώρα αισθάνεσαι πιο οικείο τον χώρο και ήδη τα πρώτα σημάδια της ανάβασης είναι αισθητά.

Καταλήγεις μετά από έξι περίπου ώρες στο camp, για να μοιραστείς εικόνες και λέξεις με την ομάδα και η πρώτη νύχτα να είναι γεμάτη από ήχους του βουνού.

Δευτέρα 12-8-2019 (διανυκτέρευση σε σκηνές, 3660 μ.)

- πρωινό

- πορεία προς το πέρασμα Warmihuañusca (4200 μ.) & στάση για φαγητό

- τερματισμός στο Pacaymayu (3660 μ.)

- δείπνο

*διάρκεια πεζοπορίας: 7 ώρες

απόσταση: 11 χλμ.

μέγιστο υψόμετρο: 4200μ.

Περού - Machu Picchu, day trek 2: Ξυπνάς και ξέρεις ότι η πιο δύσκολη μέρα είναι μπροστά σου. Με τη γεύση από το ζεστό τσάι ξεκινάς την ανάβαση και ο πρώτος στόχος είναι το πέρασμα Warmihuañusca στα 4200 μέτρα. Αργό βήμα, σταθερός ρυθμός, πολλές γουλιές νερό και η πρόκληση αποζημιώνει με την απίστευτη θέα των χιονισμένων Άνδεων και του ημιτροπικού τοπίου. Η συνέχεια σε βρίσκει στην κατάβαση να περνάς ξύλινες γέφυρες, τούνελ και βραχώδη περάσματα μέχρι το Pacaymayu, όπου και η κατασκήνωση βάσης είναι ήδη έτοιμη και με ζεστό φαγητό. Αφήνεις το σακίδιο και ξαπλώνεις, να γίνεις ένα με το έδαφος και παρατηρείς τα χρώμα στον ουρανό.

Τρίτη 13-8-2019 (διανυκτέρευση σε σκηνές, 2650 μ.)

- πρωινό

- πορεία προς Phuyupatamarca (3900 μ.) & στάση για φαγητό

- τερματισμός στο Wiñaywayna (2650 μ.)

- δείπνο

*διάρκεια πεζοπορίας: 8 ώρες

απόσταση: 16 χλμ.

μέγιστο υψόμετρο: 3900μ.

Περού - Machu Picchu, day trek 3: Ξυπνάς και η πορεία σε δοκιμάζει για ακόμα μία φορά. Ανάβαση προς τα 4000 μέτρα περίπου και σε κάθε βήμα αισθάνεσαι την ανάσα να δυσκολεύει. Είναι όμως που πλησιάζεις στον στόχο σου και ζεις κάτι από το όνειρο, να δεις την ανατολή του ηλίου με θέα την ιερή πόλη των Ίνκας. Στο πέρασμα από το Runquracay και το Sayacmarca βρίσκεις χρόνο για εξερεύνηση στα ερείπια και ήδη η αύρα έχει αλλάξει. Η πορεία διατηρεί πλέον καθοδική πορεία και το μονοπάτι είναι κατάσπαρτο από πολιτισμικά στοιχεία και τη μαγεία του τόπου. Λίγο πριν ο ήλιος αλλάξει θέση βρίσκεσαι ήδη στην περιοχή Wiñaywayna, όπου οι σκηνές είναι έτοιμες για ξεκούραση. Αφήνεσαι στο τοπίο και για λίγο στους ήχους και στην αύρα της ιερής κοιλάδας. Η νύχτα είναι σύντομη και ξέρεις ότι το αυριανό ξύπνημα θα είναι στο σκοτάδι ακόμα.

Τετάρτη 14-8-2019 (διανυκτέρευση Cuzco, 3400μ):

- πρωινό

- 5:00 αναχώρηση προς Intipunku (Gate of the Sun) 2600 μ.

- ξενάγηση & χρόνος αναμονής στο Μάτσου Πίτσου

- Τέλος Trek

- κατάβαση για Aguas Calientes (επιλογή κατάβασης με τοπικό λεωφορείο, με έξτρα κόστος)

- αναχώρηση με τρένο για Ollantaytambo (διάρκεια 1:45 περίπου)

- αναχώρηση οδικώς για Cusco (2 ώρες)

*διάρκεια πεζοπορίας: 2 ώρες

απόσταση: 4 χλμ.

μέγιστο υψόμετρο: 2700μ.

Περού - Machu Picchu, day trek 4: Για πρώτη φορά ξυπνάς πριν τον ήλιο. Η σημερινή πορεία δεν ξεπερνά τις δύο ώρες και η απλή κατάβαση έχει διασκεδαστικό χαρακτήρα. Με το υψόμετρο να διατηρεί χαμηλά τη θερμοκρασία το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζεσταθείς με τη σκέψη ότι το τοπίο για ακόμα μία φορά σε αποζημιώνει.

Κι όσο πλησιάζεις, τόσο η μέρα ανοίγει, τόσο η σκέψη σου γεμίζει εικόνες και ξαφνικά ορθώνεται μπροστά σου το Intipunku, η περιβόητη «Πύλη του Ηλίου». Σταματάς, μάλλον διστάζεις, αν και θες να τρέξεις μέχρι εκεί. Χαμογελάς και ξέρεις ότι είσαι κοντά στο «Παλαιό Βουνό». Για λίγο αισθάνεσαι σαν εξερευνητής, λες και δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου, λες και είσαι ο πρώτος που βρίσκεται εκεί. Δεν το ζεις απλώς, αλλά σε κάνει να το ζήσεις. Πλησιάζεις και περνάς...

Κλείνεις τα μάτια, αφήνεσαι στην αίσθηση του αέρα και μετά πάλι ψάχνεις... δεν ξέρεις τι, δεν έχεις σκεφτεί, ούτε μπορείς να συνειδητοποιήσεις, αλλά είσαι πλέον εκεί. Τόσο κοντά στα μυστικά των Ίνκας και στην πιο όμορφη πόλη που επισκέφθηκες ποτέ. Το Machu Picchu σε καλημερίζει.

Βρίσκεις τον χρόνο σου ανάμεσα στον πολιτισμό αυτό και απολαμβάνεις τις στιγμές.

Η επιστροφή διασχίζει τα επίπεδα με τα ζωντανά ερείπια για να καταλήξει στην Aguas Calientes, απ’ όπου με το παραδοσιακό τρένο επιστρέφεις στο Ollantaytambo για την επιβίβαση στο λεωφορείο. Είναι πρώτη φορά που θες να κοιμηθείς και όλα να τα κρατήσεις ζωντανά σαν όνειρο.

Πέμπτη 15-8-2019 (διανυκτέρευση Cuzco, 3400 μ.)

- πρωινό

- ελεύθερος χρόνος στην πόλη

*η μέρα αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως ξεκούραση και backup για τυχόν μικρές αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα με τις εσωτερικές πτήσεις και τις δράσεις ανάλογα με την πορεία των κρατήσεων

Παρασκευή 16-8-2019 (διανυκτέρευση στο Cusco, 3400 μ.)

- πρωινό

- 4 ή 5:00, αναχώρηση οδικώς για Rainbow Mountain Trek 5200 μ. (4 ώρες ταξίδι)

- γεύμα μετά την πεζοπορία στο τέλος της διαδρομής

- επιστροφή οδικώς στην πλατεία San Francisco του Cusco (άφιξη περίπου στις 19:00)

- διανυκτέρευση στο Cusco

*διάρκεια πεζοπορίας: 6 ώρες, περίπου

Περού - Rainbow Mountains: Ξυπνάς νωρίς και η αίσθηση είναι διαφορετική. Ετοιμάζεις το σακίδιο για τη μονοήμερη πορεία και μετά από ένα γρήγορο σνακ επιβιβάζεσαι στο λεωφορείο. Συμπληρώνεις λίγες ώρες ύπνου και ξυπνάς στις Άνδεις. Η πορεία για το βουνό Vinicunca ξεκινά από χαμηλά στο Arco. Διασχίζεις παραδοσιακούς οικισμούς στην περιοχή Checacupe, περνάς από τα χωρία στο Pitumarca, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά και αφού αφήσεις πίσω σου τον παγετώνα Ausangate, ξεκινά η τελική διαδρομή για τα βουνά των χρωμάτων. Μετά από 3-4 ώρες πορεία φτάνεις στη μαγευτική θέα των Rainbow Mountains, με το υψόμετρο να αγγίζει τα 5200 μέτρα ψηλά. Βγάζεις τη μηχανή σου και θες να αποτυπώσεις τη στιγμή. Διστάζεις και αρκείσαι να γίνεις ένα με το τοπίο. Με όσο οξυγόνο υπάρχει στην ατμόσφαιρα κυριολεκτικά «ρουφάς» τα χρώματα και ξεκινάς για την επιστροφή… πιο ήρεμος και πιο χρωματιστά χαμογελαστός από ποτέ. Η νύχτα σε βρίσκει στο Κούσκο, να θυμάσαι ότι εκεί ψηλά όλα ήταν αλλιώς.

Σάββατο 17-8-2019 (διανυκτέρευση La Paz, 3700 μ.)

- πρωινό

- αναχώρηση αεροπορικώς για Βολιβία (La Paz, 1 ώρα)

- ελεύθερος χρόνος

Βολιβία - Λα Παζ: Η πρωινή πτήση μοιάζει μικρή, αλλά για πρώτη φορά πατάς στο έδαφος της φιλόξενης Βολιβίας. Αφήνεις τα σακίδια στο ξενοδοχείο και ξεχύνεσαι στους δρόμους. Χάνεσαι στην αγορά των μαγισσών, Mercado de las Brujas, διαλέγοντας ξόρκια και βότανα, κάνεις μια βόλτα με το Mi Teleferico, το πιο ψηλό τελεφερίκ στον κόσμο, φωτογραφίζεσαι στον επιβλητικό ναό Iglesia de San Francisco και στην Plaza Murillo, απολαμβάνεις τα χρώματα και τα μαγαζιά στην Calle Jaén και στην Calle Sagarnaga και προσπαθείς να ζήσεις σαν ντόπιος στην περιοχή του El Alto με την υπαίθρια αγορά τους, ευκαιρίες για ιππασία και παραδοσιακούς αγώνες Cholita.

Κυριακή 18-8-2019 (διανυκτέρευση La Paz)

- πρωινό

- μονοήμερη εκδρομή στη λίμνη Τιτικάκα

- επιστροφή το βράδυ (22:30) στην La Paz

- τακτοποίηση στα δωμάτια & προετοιμασία

Βολιβία - Λίμνη Τιτικάκα: Είναι πλέον που ξυπνάς και το υψόμετρο δεν σε επηρεάζει πια. Το πρωινό στα 3700 μέτρα της Λα Παζ μοιάζει πλέον οικείο. Επιβιβάζεσαι στο λεωφορείο με προορισμό την Copacabana, για τη θέα της πιο ψηλής πλωτης λίμνης του κόσμου, την Τιτικάκα. Παρατηρείς στη λίμνη στοιχεία από τον πολιτισμό των Ίνκας, αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο της αγροτικής ζωής κατοίκων της Βολιβίας. Επιβιβάζεσαι στη βάρκα για το «νησί του Ήλιου» και απολαμβάνεις τη φύση και την ηρεμία.

Αρκετές ώρες μετά, επιστρέφεις στη Λα Παζ και ψάχνεις να συνοδεύσεις τη νύχτα με λίγο αλκοόλ από Chicha.

Δευτέρα 19-8-2019 (διανυκτέρευση Rurrenabaque)

- πρωινό

- αναχώρηση αεροπορικώς για Rurrenabaque (45 λεπτά)

- δράση στη ζούγκλα της Βολιβίας

- δείπνο

Βολιβία - Αμαζόνιος (Rurrenabaque), jungle trek 1:

Κατεβαίνεις από την εσωτερική πτήση και ήδη ο αέρας έχει μια διαφορετική αίσθηση: η ζούγκλα του Αμαζονίου σε κυριεύει. Μυρίζεις το δάσος, την υγρή φύση και οι ιδιαίτεροι ήχοι σε κάνουν να φαντάζεσαι διάφορα. Κινείσαι με τα τζιπ προς τον ποταμό και με τους τοπικούς οδηγούς ξεκινάς ένα ταξίδι αναζήτησης caimans, εξωτικά πουλιά, πιθήκους, χελώνες και τα ροζ δελφίνια. Μέχρι ο ήλιος να αλλάξει θέση έχεις ήδη ενσωματωθεί στον Αμαζόνιο και το κλίμα μοιάζει να χαλαρώνει. Λίγο πριν νυχτώσει επιστρέφεις και όταν το σκοτάδι απλωθεί είναι η ώρα για την αναζήτηση νυκτερινών ζώων με το μηχανοκίνητο σκάφος.

Η νύχτα στον Αμαζόνιο ξεκινά.

Τρίτη 20-8-2019 (διανυκτέρευση Rurrenabaque)

- πρωινό

- δράση στον Αμαζόνιο (ζούγκλα της Βολιβίας)

- δείπνο

Βολιβία - Αμαζόνιος (Rurrenabaque), jungle trek 2:

Οι πρωινοί ήχοι του Αμαζονίου είναι ο λόγος να ξυπνήσεις νωρίς και μετά από κάποιες γουλιές καφέ το μόνο που σε νοιάζει είναι να «χαθείς» για ακόμα μια φορά στη ζούγκλα. Οι εικόνες από την χθεσινή περιπλάνηση είναι ακόμα ζωντανές στον νου σου και η περιέργεια για τη φύση που απλώνεται τριγύρω σε κάνει να μην σου αρκεί μια απλή βόλτα.

Με τον τοπικό οδηγό ξεχύνεστε σε ένα διαρκές παιχνίδι αναζήτησης φιδιών, μέχρι που τελικά ο σκοπός γίνεται πραγματικότητα: βρίσκεσαι μπροστά από το πελώριο Anaconda και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σταθείς ακίνητος. Δεν είναι μόνο το μέγεθος, αλλά και η αίσθηση ότι είσαι στο απόλυτο φυσικό περιβάλλον του, οπότε απλώς σέβεσαι την ευκαιρία που σου δίνει και υποχωρείς με το στόμα ανοιχτό.

Επιστρέφεις στο κατάλυμα για φαγητό, μιας και η επόμενη δράση έχει να κάνει με κάτι πιο φιλικό: βουτιά στη λιμνοθάλασσα και, αν είσαι τυχερός, παιχνίδι με τα δελφίνια.

Ηρεμείς και το απολαμβάνεις. Διώχνεις κάθε σκέψη για το τι άλλο μπορεί να βρίσκεται μαζί σου κάτω απ’ το νερό.

Τετάρτη 21-8-2019 (διανυκτέρευση La Paz, 3700 μ.):

- πρωινό

- δράση στον Αμαζόνιο (ζούγκλα της Βολιβίας)

- αναχώρηση αεροπορικώς για La Paz (45 λεπτά)

- τακτοποίηση στα δωμάτια

Βολιβία - Αμαζόνιος (Rurrenabaque), jungle trek 3:

Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να βιώσεις την ανατολή του ηλίου στον Αμαζόνιο. Ξυπνάς νωρίς και περιμένεις τη φύση να σε αποζημιώσει. Μαζί με εσένα, ξυπνά και η ζωή στη ζούγκλα. Το φως τρυπώνει ανάμεσα στα πυκνά δέντρα, τα χρώματα εναλλάσσονται σε δευτερόλεπτα και εσύ είσαι εκεί να μην το ξεχάσεις ποτέ.

Λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα βρίσκεις χρόνο και προσπαθείς να ψαρέψεις piranhas, δίχως να κάνεις το λάθος και να βουτήξεις εκεί. Για λίγο αφήνεσαι από όλα και αισθάνεσαι άυλος, δίχως όρια και περιορισμούς. Μοιάζεις να ενσωματώνεσαι την απόλυτη δύναμη της φύσης να εμποτίζεσαι από τις αισθήσεις.

Οι επόμενες ώρες θα σε επιστρέψουν στην πόλη της La Paz.

Πέμπτη 22-8-2019 (διανυκτέρευση La Paz, 3700 μ.):

- πρωινό

- ελεύθερη μέρα

Παρασκευή 23-8-2019 (διανυκτέρευση Buenos Aires):

- πρωινό

- αναχώρηση αεροπορικώς για Αργεντινή

- ελεύθερη μέρα

Αργεντινή – Buenos Aires: Αφήνεις πρόχειρα τα πράγματα στο ξενοδοχείο και γίνεσαι ένα με τους δρόμους. Βρίσκεις μια θέση στο Café La Biela –εκεί που ο Borges και ο Casares είχαν χρόνο για λογοτεχνικές αναζητήσεις– και ψάχνεις σημάδια και πορείες στον χάρτη της πόλης.

Η χρωματιστή συνοικία της La Boca μοιάζει με φαβέλες, μόνο που η «ποδοσφαιρική» αίσθηση της ατμόσφαιρας σε μαγεύει και μέχρι να διασχίσεις το El Caminito ήδη νιώθεις μέλος της Boca Juniors.

Λίγο πιο κάτω, βυθίζεσαι στην αγορά του San Telmo, γεμάτη κόσμο, ισπανικές ιαχές, κινήσεις προτροπής με τα χέρια και τους ντόπιους να προσφέρουν τα πάντα.

Αρκετά βήματα πιο κάτω και το πορτραίτο της Frida Kahlo σε περιμένει στο MALBA, για μια επίσκεψη. Ανάμεσα σε τόσους διάσημους καλλιτέχνες, διακρίνεις το ιδιαίτερο στυλ και των πιο άσημων και local δημιουργών, σε μια απαλή σύγχυση της τέχνης.

Ήδη η ώρα είναι περασμένη και αποφασίζεις να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί στην Plaza de Mayo, παρατηρώντας τη Casa Rosada, το κυβερνητικό κτίριο, αλλά και τον καθεδρικό ναό του Μπουένος Άιρες.

Ανοίγεις και πάλι τον χάρτη και τα σημάδια είναι ατελείωτα: Obelisco de Buenos Aires, Teatro Colón, Parque Tres de Febrero, Buenos Aires Japanese Gardens, Plaza Dorrego, Palacio Barolo, Plazoleta Julio Cortazar και η λίστα μοιάζει ατελείωτη.

Τα κλείνεις όλα, παραγγέλνεις ένα ακόμα ποτήρι και χαζεύεις εκείνο το ζευγάρι που δεν έχει σταματήσει να χορεύει tango στην πλατεία και να ιδρώνει ζωή. Αφήνεσαι και ζεις.

Σάββατο 24-8-2019 (διανυκτέρευση Buenos Aires):

- πρωινό

- ελεύθερη μέρα

Κυριακή 25-8-2019 (διανυκτέρευση Buenos Aires):

- πρωινό

- ελεύθερη μέρα

Δευτέρα 26-8-2019

- πρωινό

- αναχώρηση αεροπορικώς για Μαδρίτη (12 ώρες)

- πτήση για Αθήνα (3,5 ώρες)

Τρίτη 27-8-2019

- άφιξη στην Αθήνα

Share this event

Locas Botas
  • Whatsapp
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page