top of page

Fri, 07 Apr

|

Khumbu

EVEREST BASE CAMP (EBC & Kala Patthar)

Η πολυήμερη πεζοπορία για το Everest Base Camp μοιάζει σαν μια ήρεμη πρό(σ)κληση για τον κάθε πεζοπόρο. Εκεί θα βρεθεί η παρέα των LOCAS BOTAS, ανάμεσα στους παραδοσιακούς οικισμούς και στη θέα των κορυφών από την κορυφή Kala Patthar.

Registration is Closed
Please check our events
EVEREST BASE CAMP (EBC & Kala Patthar)
EVEREST BASE CAMP (EBC & Kala Patthar)

Time & Location

07 Apr 2023, 09:00 – 22 Apr 2023, 21:00

Khumbu, Nepal, Khumbu 44600, Nepal

About the event

EVEREST LOCAS CAMP (7-22 Απριλίου 2023)

Οι LOCAS BOTAS αποφάσισαν να πάρουν τα βουνά και περπατήσουν λίγο πιο ψηλά. Το trek θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου και για δύο εβδομάδες θα βρεθεί στη Kathmandu και από εκεί στη Lukla, ώστε να ξεκινήσει την πορεία για το Everest Base Camp.

Στόχος είναι η παρέα να φτάσει στο Everest Base Camp, εκεί που όλες οι αποστολές διαμένουν και προετοιμάζονται για την αποστολή στη στέγη του κόσμου, την κορυφή του ψηλότερου βουνού, το Everest (8.848 μ).

Το trek είναι πολυήμερο, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, αλλά με την κατάλληλη φυσική κατάσταση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον απαιτούμενο εγκλιματισμό στο υψόμετρο, δίνει την ευκαιρία στον κάθε συμμετέχοντα να βρεθεί στους πρόποδες του Everest, στον παγετώνα Kumbu και να βιώσει την ενέργεια και το συναίσθημα της στέγης του κόσμου.

Η διάσχιση κινείται ανάμεσα σε γραφικά χωριά και οικισμούς, με φιλόξενους κατοίκους και μικρά παιδιά που μόνο χαμογελούν, σε διαφορετικά επίπεδα βλάστησης, κρεμαστές γέφυρες, έναν διαφορετικό πολιτισμό και χιλιάδες κόσμου που επιστρέφει ή κινείται προς το Base Camp.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθηθούν όλοι στο μέγιστο βαθμό ως προς τον εγκλιματισμό. Το trek απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες, απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, καθώς και πλήρη ορειβατικό εξοπλισμό.

Αναλυτικό πρόγραμμα

7 Απριλίου: Αθήνα - Kathmandu

Αναχώρηση από Ελ. Βενιζέλος και άφιξη στην πόλη της Κατμαντού.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (σε υψόμετρο 1400 μ.) και προετοιμασία για αναχώρηση την επόμενη μέρα για Lukla.

8 Απριλίου: Lukla - Phakding

διάρκεια: 3.5 ώρες

απόσταση: 8 χιλ

ανάβαση: 245 μ | κατάβαση: 250 μ

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, με αναχώρηση για Lukla. Η πτήση είναι περίπου 40’, αλλά μένει αξέχαστη καθώς περνά πάνω από τους λόφους των Ιμαλαΐων. Μετά την άφιξή μας οι αχθοφόροι αναλαμβάνουν τις αποσκευές κι εμείς έχουμε την ευκαιρία για ένα τσάι πριν ξεκινήσουμε το trek μας. Η Lukla βρίσκεται σε υψόμετρο 2800 μ. και θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Phakding στα 2653 μ. Πρόκειται για μια σύντομη, παράχθια πεζοπορία 3 ωρών περίπου μέσω τοπικών χωριών.

*αν για λόγους καιρικών συνθηκών και ανωτέρας βίας η πτήση προς Lukla ακυρωθεί, θα μεταβούμε την επόμενη μέρα και αναπροσαρμόζεται το πρόγραμμα αντίστοιχα για το trek

9 Απριλίου: Phakding – Namche (διανυκτέρευση στα 3440 μ.)

διάρκεια: 7 ώρες

απόσταση: 11 χιλ

ανάβαση: 1100 μ | κατάβαση: 132 μ

Σήμερα ξεκινάμε το περπάτημα από την πεδιάδα με το μονοπάτι να βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι. Με ένα εύκολο πρωινό περπάτημα θα φτάσουμε στο Monjo (2835 μ.) ακριβώς στην ώρα για το μεσημεριανό. Η ανηφόρα που ακολουθεί στο περπάτημά μας, θα μας ανταμείψει με μια μοναδική θέα καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα αντικρίσουμε το Everest. Θα μπούμε στο εθνικό πάρκο Sagarmatha και στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον ποταμό Dudh Kosi και θα περάσουμε από το χωριό Jorsale. Μετά από αυτό, η απότομη ανηφόρα για το Namche ξεκινάει και βρίσκεται σε ένα καλό σημείο για να ανακάμψουμε δυνάμεις και να απολαύσουμε την θέα του Everest. Θα είμαστε στο Namche στην ώρα μας για ξεκούραση ή ό,τι άλλο θελήσουμε. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά και θα είναι κατάλληλη στιγμή για ανεφοδιασμό. Το Namche βρίσκεται στα 3440 μ. υψόμετρο στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να επηρεάζονται.

10 Απριλίου: Εγκλιματισμός στο Namche (διανυκτέρευση στα 3440 μ.)

διάρκεια: 4 ώρες

απόσταση: 4 χιλ

ανάβαση: 520 μ

Παραμένουμε στο Namche για εγκλιματισμό στο υψόμετρο με ένα μικρό (προαιρετικό) περπάτημα μέχρι το χωριό Khumjung στα 3780 μ., στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ζωή στο χωριό απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα στα βουνά. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Namche για ξεκούραση. Αυτό θα βοηθήσει επιπλέον στην διαδικασία του εγκλιματισμού.

11 Απριλίου: Namche – Tengboche (διανυκτέρευση στα 3855 μ.)

διάρκεια: 6 ώρες

απόσταση: 9 χιλ

ανάβαση: 780 μ | κατάβαση: 350 μ

Σήμερα κάνουμε πρόοδο και σε απόσταση και σε υψόμετρο, καθώς καταλήγουμε στο Tengboche στα 3750 μ. Θα περάσουμε μέσα από χωριά, θα δούμε τη ζωή των Sherpas του Νεπάλ και θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να δούμε όχι μόνο το Everest, αλλά και το Ama Dablam. Η πορεία μας είναι στο Tengboche όπου είναι η θρησκευτική καρδιά της περιοχής των Sherpa. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο μοναστήρι στο Nepal. Θα επισκεφτούμε και θα μάθουμε για την θρησκεία και την κουλτούρα της περιοχής.

12 Απριλίου: Tengboche – Dingboche (διανυκτέρευση στα 4326 μ.)

διάρκεια: 6 ώρες

απόσταση: 10.5 χιλ

ανάβαση: 680 μ | κατάβαση: 190 μ

Σήμερα θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Pheriche, το οποίο είναι ο υψηλότερος κατοικημένος οικισμος, καθ’ όλη την χρονιά, σε αυτήν την περιοχή. Πρόκειται για ένα όμορφο περπάτημα περνώντας μέσα από δάσος και πολλές πέτρες Mani. Πριν φτάσουμε το Pangboche, όπου θα κάνουμε διάλειμμα για τσάι, θα δούμε μια από τις πιο διάσημες γέφυρες του Nepal. Στη συνέχεια, θα περάσουμε τα 4000 μ. και το τοπίο αλλάζει καθώς μπαίνουμε σε αλπικό τοπίο και η γραμμή των δέντρων εξαφανίζεται. Το Pheriche βρίσκεται στα 4240 μ. και εξαιτίας της τοποθεσίας οι άνεμοι μπορεί να είναι ισχυροί και κρύοι.

13 Απριλίου: Εγκλιματισμός στο Dingboche (διανυκτέρευση στα 4326 μ.)

διάρκεια: 5 ώρες

απόσταση: 4 χιλ

ανάβαση: 790 μ

Έχοντας ανέβει αρκετά σε υψόμετρο είναι σημαντικό να αφιερώσουμε άλλη μια μέρα στον εγκλιματισμό. Μια πορεία (προαιρετικά) λίγο ψηλότερα θα μας προετοιμάσει για τα επόμενα.

14 Απριλίου: Dingboche – Lobuche (διανυκτέρευση στα 4930 μ.)

διάρκεια: 6 ώρες

απόσταση: 8 χιλ

ανάβαση: 735 μ | κατάβαση: 20 μ

Σήμερα θα ανέβουμε κατά 700 μ. και έτσι ο χθεσινός εγκλιματισμός θα μας βοηθήσει να προωθηθούμε στην κοιλάδα και κοιτώντας πίσω μας να δούμε την πορεία μας. Το απόγευμα θα φτάσουμε σε μια περιοχή που ονομάζεται Chukpilhara, στην οποία υπάρχουν πέτρινα μνημεία αφιερωμένα σε ορειβάτες και κυρίως σε Sherpa. Είναι ένα σημείο όπου θα χαραχτεί στις μνήμες μας υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο των βουνών. Το Labuche βρίσκεται στα 4930 μ.

15 Απριλίου: Lobuche - Gorak Shep - EBC - Gorak Shep (διανυκτέρευση στα 5160 μ.)

διάρκεια: 8 ώρες

απόσταση: 11 χιλ

ανάβαση: 560 μ | κατάβαση: 190 μ

Θα ξεκινήσουμε για το Gorak Shep το οποίο ήταν το πρώτο base camp για το Everest την δεκαετία του 1950 και βρίσκεται στα 5160 μ. Μετά από λίγη ξεκούραση και φαγητό, θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Base Camp του Everest 5340 μ. που χρησιμοποιείται σήμερα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Gorak Shep για τη διαμονή μας.

16 Απριλίου: Gorak Shep - Kala Patthar – Phiriche (διανυκτέρευση στα 4240 μ.)

διάρκεια: 9 ώρες

απόσταση: 15 χιλ

ανάβαση: 680 μ | κατάβαση: 1300 μ

Θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί, περίπου στις 5.00 π.μ. και μετά από ένα φλιτζάνι τσάι, θα ανέβουμε στο Kala Patthar, το οποίο είναι η υψηλότερη κορυφή του trek μας στα 5545 μ. Το πρωινό ξεκίνημα θα μας προσφέρει εικόνες του Everest και των γύρω κορυφών που θα έχουμε για πάντα. Αφού απολαύσουμε την θέα από την κορυφή θα γυρίσουμε πίσω στο Gorak Shep για φαγητό και μετά θα επιστρέψουμε στο Phiriche όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

17 Απριλίου: Pheriche – Tengboche (διανυκτέρευση στα 3855 μ.)

διάρκεια: 4,5 ώρες

απόσταση: 11 χιλ

Θα συνεχίσουμε να κατηφορίζουμε στην πεδιάδα γεμίζοντας τα πνευμόνια μας με οξυγόνο. Διανυκτέρευση στο Tengboche.

18 Απριλίου: Tengoboche – Namche (διανυκτέρευση στα 3440 μ.)

διάρκεια: 5 ώρες

απόσταση: 10 χιλ

Συνεχίζουμε την κάθοδο και οι όποιες ανηφόρες θα μας φαίνονται πιο εύκολες καθώς θα έχουμε το πλεονέκτημα του μικρότερου υψομέτρου. Θα πεζοπορήσουμε πίσω στο Namche και αν είμαστε στην ώρα μας θα έχουμε χρόνο για ψώνια που δεν κάναμε στην αρχή.

19 Απριλίου: Namche – Lukla (διανυκτέρευση στα 2860 μ.)

διάρκεια: 6 ώρες

απόσταση: 17 χιλ

Με ένα πρωινό ξεκίνημα και μια απότομη ανηφόρα για περίπου 1,5 ώρα θα αρχίσει η μέρα μας. Στην πορεία το μονοπάτι έχει μικρές ανηφόρες / κατηφόρες μέχρι το Phakding περνώντας από το χωριό Monjo. Ένα σχετικά εύκολο και μικρό περπάτημα μέχρι την Lukla περίπου 4 ωρών. Το μεσημέρι φτάνοντας στον προορισμό μας θα έχουμε αρκετό χρόνο περιπλάνησης στο χωριό.

20 Απριλίου: Kathmandu (διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 1400 μ.)

Πρωινό στη Lukla και πτήση επιστροφής για την πόλη Kathmandu.

Ελεύθερη ημέρα για τουρισμό στην Kathmandu.

Η ημέρα αυτή χρησιμοποιείται ως back-up για τον συνολικό σχεδιασμό του trek, και σε σχέση με την επιλογή πτήσης, αλλά και με τυχόν αλλαγές στις πτήσεις από και προς τη Lukla.

21 Απριλίου: Kathmandu (διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 1400 μ.)

Ελεύθερη ημέρα για τουρισμό στην Kathmandu.

Η ημέρα αυτή χρησιμοποιείται ως back-up για τον συνολικό σχεδιασμό του trek, και σε σχέση με την επιλογή πτήσης, αλλά και με τυχόν αλλαγές στις πτήσεις από και προς τη Lukla.

22 Απριλίου: Kathmandu

Πρωινό & αναχώρηση από Κατμαντού για Ελ. Βενιζέλος.

Γενικές Πληροφορίες

Καταλύματα: Ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Kathmandu. Διανυκτέρευση σε καταφύγια/τοπικούς ξενώνες κατά τη διάρκεια του trek.

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό κόστος:

 • Όλες οι διαμονές όπως περιγράφονται στο trek και στο Κατμαντού (διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό).
 • 3 γεύματα (B/L/D) κατά τη διάρκεια του trek.
 • Άδεια εισόδου πεζοπορίας στο εθνικό πάρκο.
 • Αεροπορικά εισιτήρια από Kathmandu προς Lukla και αντίστροφα.
 • Τοπικός οδηγός στην πεζοπορία.
 • Αεροπορικά εισιτήρια τοπικών οδηγών από Kathmandu προς Lukla (με την επιστροφή).
 • Οι φόροι αεροδρομίων από Kathmandu προς Lukla (με την επιστροφή).
 • Η διαμονή και η διατροφή των τοπικών οδηγών.
 • Οι αμοιβές, η διαμονή και η διατροφή των porters.
 • Η ασφάλιση των τοπικών οδηγών και των porters.
 • Μεταφορές από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, από Kathmandu προς Lukla και της επιστροφής.
 • Υποστήριξη φαρμακείου και ασυρμάτων κατά την διάρκεια του trek.
 • Οι διανυκτερεύσεις στο Κατμαντού σε ξενοδοχείο 3*, σε 2κλινα και 3κλινα δωμάτια.
 • Visa για το Νεπάλ.

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό κόστος:

 • Διεθνείς πτήσεις: Αθήνα-Κατμαντού-Αθήνα.
 • Μεταφορές πέραν του προγράμματος για την διεξαγωγή του trek.
 • Είσοδοι σε Μουσεία ή άλλους χώρους.
 • Τυχόν τοπικοί φόροι που θα επιβληθούν μετά την οριστικοποίηση της αποστολής.
 • Διαμονή στο καταφύγιο ή στο ξενοδοχείο κατά παρέκκλιση αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα (και που είναι προπληρωμένες) - χρεώνονται επιπλέον.
 • Κόστος διαμονής/διατροφής στη Lukla στην περίπτωση      που υπάρξει πρόβλημα με την πτήση της επιστροφής στο Κατμαντού.
 • Φιλοδωρήματα των οδηγών και porters.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

Αεροπορικά εισιτήρια:

Λόγω αυξημένου κόστους ομαδικού εισιτηρίου, αποφασίστηκε η λύση έκδοσης ατομικών εισιτηρίων (με βάση το ως άνω πρόγραμμα ο καθένας εκδίδει το εισιτήριό του). Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος δυσκολεύεται στην έκδοση του εισιτηρίου, μπορεί να απευθυνθεί στο ταξιδιωτικό γραφείο AXOS.

*Το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο συμμετοχής.

Κόστος πακέτου συμμετοχής κατ’ άτομο:

€ 2250 (για γκρουπ μέχρι 5 άτομα)

€ 2120 (για γκρουπ 6+ ατόμων)

Η αποστολή διοργανώνεται από το ταξιδιωτικό γραφείο Axos Travel (Πλατεία Κυψέλης 2, τηλ: 210-8611454).

Δικαιούχος (account holder): Δ.ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

NATIONAL BANK OF GREECE (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ): 143/440275-87

IBAN: GR63 0110 1430 0000 1434 4027 587 & SWIFT: ETHNGRAA

ALPHA: 141002320002429 & IBAN: GR50 0140 1410 141 0023 2000 2429

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5067-022910-201 & IBAN: GR58 0172 0670 0050 6702 2910 201

EUROBANK: 0026.0438.15.0200247980 & IBAN: GR4402604380000150200247980

Ελάχιστος & μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:

· ελάχιστος αριθμός: πέντε (5) άτομα.

· μέγιστος αριθμός: δέκα (10) άτομα.

· για λοιπούς ενδιαφερόμενους θα τηρηθεί λίστα αναμονής.

Χρονοδιάγραμμα συμμετοχών και καταβολών:

· Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή € 500 κατ’ άτομο.

(θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και θα προσμετρώνται μόνο οι συμμετοχές που έχουν καταβάλει το ως άνω ποσό αρχικής προκαταβολής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους να υπογράφουν τη «δήλωση αποδοχής όρων συμμετοχής»)

· Μέχρι και 20-11-2022: κατάθεση € 500 κατ’ άτομο.

· Μέχρι και 15-1-2023: κατάθεση € 500 κατ’ άτομο.

· Μέχρι και 15-2-2023: κατάθεση € 400.

· Μέχρι και 15-3-2023: κατάθεση € 350 (ή € 220) κατ’ άτομο (εξόφληση).

Χρονοδιάγραμμα ακυρώσεων συμμετοχών:

· Αν γίνει ακύρωση συμμετοχής μέχρι και την 15-1-2023 θα επιστραφεί το ποσό της προκαταβολής και των δόσεων μέχρι τότε.

· Αν γίνει ακύρωση συμμετοχής από την 16-1-2023 και μετά, η προκαταβολή ή οι άλλες καταβολές δεν επιστρέφονται.

· Σε κάθε περίπτωση «αλλαγής προσώπου συμμετέχοντος», το ποσό δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα θεωρείται ότι καταβλήθηκε από τον συμμετέχοντα που θα υποκαταστήσει τον ακυρωθέντα (αλλαγή ονόματος καταθέτη, ως νέου συμμετέχοντα).

Σημειώσεις:

1. Το συνολικό κόστος που αναγράφεται στο παρόν είναι χωρίς τον ΦΠΑ.

2. Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί τον βασικό άξονα της αποστολής εξωτερικού, δεδομένου ότι το ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά και οι αρχηγοί των αναβάσεων δύνανται να προβούν σε τυχόν αλλαγές ως προς το εσωτερικό χρονοδιάγραμμα, τον τελικό αριθμό των συμμετοχών, τη ροή αυτού, ακόμα και το είδος μέχρι την οριστικοποίησή του. Τυχόν τροποποιήσεις επ’ αυτού θα γίνονται με πρωτοβουλία των ανωτέρω και μόνο, άνευ περαιτέρω συγκαταθέσεως και με απλή ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους, καθ’ όσον το οριστικό – τελικό πρόγραμμα θα εξαρτηθεί, πέραν των υπολοίπων και από παράγοντες όπως (όλως ενδεικτικά) ο αριθμός συμμετεχόντων, η τήρηση των ωραρίων του λεωφορείου και οι μεταφορές αυτού, οι ανάγκες της πληρότητας της αποστολής εξωτερικού κ.λ.π., όπως και κάθε εν γένει απαιτούμενη τροποποίηση η οποία, εξ αντικειμένου, θα εξυπηρετεί την αρμονική διεκπεραίωση του ταξιδιού και θα γίνεται προς τον σκοπό και την αιτία αυτή. Ως προς τις τροποποιήσεις αυτές, το ταξιδιωτικό γραφείο και οι αρχηγοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν άμεσα τους συμμετέχοντες καθ’ οιονδήποτε τρόπο, οι οποίοι τεκμαίρεται ότι, με τη δήλωση συμμετοχής τους στην αποστολή αυτή, αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα την τελική – οριστική μορφή του προγράμματος.

3. Θα χρησιμοποιήσουμε τοπικούς οδηγούς.

4. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται αυστηρά κατόπιν συνεννόησης με τους αρχηγούς και μόνο.

5. Η εγγραφή στην λίστα συμμετεχόντων ισχύει μόνο από την ημέρα κατάθεσης της α’ προκαταβολής.

6. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υπογράψουν την Δήλωση αποδοχής των όρων συμμετοχής των διοργανωτών.

Η αποστολή διοργανώνεται από το ταξιδιωτικό γραφείο Axos Travel.

Πληροφορίες: Γιάννης Αποστόλου (6977681167) & Γιώργος Σπυράκης (6972235122)

LOCAS BOTAS

Share this event

Locas Botas
 • Whatsapp
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon
bottom of page