top of page

Fri, 28 Oct

|

Cephalonia

K for Kefallonia

Ο καιρός αλλάζει, και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία για πεζοπορικές στιγμές στα καλύτερα μονοπάτια της Κεφαλλονιάς. Αναχωρούμε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου για επτάνησα. Το ξενοδοχείο Ionian Plaza στo Αργοστόλι θα είναι η βάση μας, όπου θα έχουμε καθημερινά χρόνο για περπατήματα και βόλτες.

Registration is Closed
Please check our events
K for Kefallonia
K for Kefallonia

Time & Location

28 Oct 2022, 07:00 – 31 Oct 2022, 23:30

Cephalonia, Cephalonia, Greece

About the event

Κεφαλλονιά - Αίνος

Ο καιρός αλλάζει, και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία για πεζοπορικές στιγμές στα καλύτερα μονοπάτια της Κεφαλλονιάς. Αναχωρούμε αξημέρωτα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου για επτάνησα. Το ξενοδοχείο Ionian Plaza στo Αργοστόλι θα είναι η βάση μας, όπου θα έχουμε καθημερινά χρόνο για περπατήματα, καλό φαγητό και βουτιές για τους πιο τολμηρούς.

Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου: Αναχώρηση το πρωί (7:00) από την πλατεία Καραϊσκάκη για Κυλλήνη. Άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στα δίκλινα δωμάτια μας. Πεζοπορία. 

Απόσταση Πεζοπορίας: 7 χλμ περίπου. 

Διάρκεια Πεζοπορίας: 3:30 με 4:00 ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις.

Βαθμός Δυσκολίας: L (εύκολο). 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για βόλτα στο Αργοστόλι.

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πεζοπορία - ανάβαση στον Αίνο 1628μ. 

Απόσταση Πεζοπορίας: 11 χλμ περίπου. 

Διάρκεια Πεζοπορίας: 5:30 ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις. 

Υψομετρική διαφορά 1100μ Βαθμός Δυσκολίας: LL (Μέτριας δυσκολίας). 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο ή μικρή τουριστική βόλτα (ανάλογα με τα κουράγια της ομάδας).

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Φισκάρδο με μικρή στάση στην παραλία του Μύρτου για να απολαύσουμε μια από της καλύτερες παραλίες της χώρας μας. 

Πεζοπορία στο Φισκάρδο - Μονοπάτι για την μπαταρία. 

Απόσταση Πεζοπορίας: 10 χλμ περίπου. 

Διάρκεια Πεζοπορίας: 3:30 με 4:00 ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις. 

Υψομετρική διαφορά 240μ Βαθμός Δυσκολίας: L (Εύκολο).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Κυλλήνη, με επιστροφή αργά το βράδυ στην Αθήνα.

Πολύ πιθανό η επιλογή των διαδρομών να γίνει ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο νησί εκείνη την περίοδο. Βασική μας επιλογή ο Αίνος.

Ελάχιστος & μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: - ελάχιστος αριθμός: 15 άτομα. - μέγιστος αριθμός: 30 άτομα. - για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, θα τηρηθεί λίστα αναμονής.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: € 220 

προκαταβολή € 100

Συμπεριλαμβάνονται: 

o Όλες οι μεταφορές με λεωφορείο. 

o 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ionian Plaza σε δίκλινο δωμάτιο. 

o Πρωινό στο ξενοδοχείο. 

o Πεζοπορικές περιηγήσεις. 

o Ομαδικό φαρμακείο αποστολής. 

o Ασύρματες επικοινωνίες VHF, GPS. 

o Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δεν συμπεριλαμβάνονται: 

o Μεταφορές πέραν του προγράμματος. 

o Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. 

o Προσωπικά έξοδα διατροφής, ποτά κ.λπ. 

o Ταξιδιωτική ασφάλεια.

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα συμμετοχών και καταβολής του κόστους: 1) δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή € 100 κατ’ άτομο. * θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και θα προσμετρώνται μόνο οι συμμετοχές που έχουν καταβάλει το ως άνω ποσό αρχικής προκαταβολής κατά τη δήλωση συμμετοχής * οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με τη δήλωση συμμετοχής τους αποδέχονται και «δήλωση αποδοχής όρων συμμετοχής» 2) μέχρι και 20-10-2022: εξόφληση του συνολικού κόστους.

Χρονοδιάγραμμα ακυρώσεων συμμετοχών: 1) Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής μέχρι και την 9-10-2022, θα επιστραφεί το ποσό της προκαταβολής. 2) Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής από την 10-10-2022 και μετά, η προκαταβολή ή οι άλλες καταβολές δεν επιστρέφονται. 3) Σε κάθε περίπτωση «αλλαγής προσώπου συμμετέχοντος», το ποσό δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα θεωρείται ότι καταβλήθηκε από τον συμμετέχοντα που θα υποκαταστήσει τον ακυρωθέντα (αλλαγή ονόματος καταθέτη, ως νέου συμμετέχοντα). 4) Σε περίπτωση που μέχρι τις 15-10-2022 δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν την εξόρμηση και να επιστραφούν οι μέχρι τότε προκαταβολές.

Οι αρχηγοί: Γιώργος Σπυράκης (6972235122) & Γιάννης Αποστόλου (6977681167)

INFOS

1)Είμαι μόνος/η, δεν έχω παρέα και … το σκέφτομαι!

Η παρέα!

Η παρέα μας είναι όλη η δύναμη της ομάδας!

Εδώ και πολλά χρόνια, τα περπατήματα, η ενασχόληση με τη φύση και η πρόθεση για συμμετοχή, έχουν αποδείξει ότι ακόμα και οι «άγνωστοι», ακόμα και οι πιο σκληροί solistes της ζωής, μπορούν να λυγίσουν σε μια παρέα που γεμίζει χαμόγελα, φιλικές προθέσεις, αλλά και αγάπη για επικοινωνία.

Σε περιμένουμε στους LOCAS BOTAS,

γιατί ένα ακόμα ζευγάρι με «τρελές αρβύλες», το δικό σου,

θα είναι ο λόγος για να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα.

2) Με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω την κράτηση μου;

Θες να είσαι μέλος της παρέας μας και να περπατήσουμε μαζί;

Όλες μας οι πορείες και αναβάσεις υπάρχουν στο site μας

https://www.locasbotas.gr/ στην καρτέλα ΔΡΑΣΕΙΣ,

και από εκεί και μόνο, μπορείς να κάνεις την ονομαστική σου κράτηση και να μας στείλεις το αποδεικτικό καταβολής της τράπεζας στο locastrek@gmail.com.

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι μέχρι και 7 ημέρες ΠΡΙΝ την διεξαγωγή της εκδρομής μας. Σε περίπτωση μη καταβολής των χρημάτων η συμμετοχή σου ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να κρατήσεις και να επιβεβαιώσεις τη θέση σου

Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται στα εξής στοιχεία:

Τράπεζα Πειραιώς

αρ. λογ. 6565 10255 7572

ΙΒΑΝ GR25 0171 5650 0065 6510 2557 572

δικαιούχος: Αποστόλου Ιωάννης

*τυχόν τραπεζικά έξοδα, βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα–καταθέτη

σημείωση:

*Σε καμία περίπτωση δεν θα λαμβάνεται υπ' όψιν κράτηση μέσω της εκδήλωσης του facebook ή με μήνυμα στη σελίδα μας εκεί.

**Θα τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας βάσει των δηλώσεων συμμετοχής στην ενότητα ΔΡΑΣΕΙΣ της παρούσας ιστοσελίδας.

3) Πού είναι το σημείο συνάντησης για την αναχώρηση με το λεωφορείο;

Έχει επιλεγεί ως σημείο συνάντησης η «πλατεία Καραϊσκάκη» στο κέντρο της Αθήνας. Είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί, αφού μπορείτε να έρθετε είτε με το όχημά σας, είτε χρησιμοποιώντας το metro (στάση Μεταξουργείο – κόκκινη γραμμή), είτε ακόμα και με λεωφορείο. Θα μας εντοπίσετε εύκολα μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley, από την πλευρά της πλατείας.

4) Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Σε μια προσπάθεια οριοθέτησης της λίστας του εξοπλισμού, θα λέγαμε ότι 4 είναι τα βασικά αντικείμενα για τον πιο απλό πεζοπόρο.

α)Τα μποτάκια ορειβασίας είναι ένα από ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού. Αν, όμως, δεν υπάρχουν στον εξοπλισμό σας, τότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι τα αθλητικά σας παπούτσια – να ξέρετε όμως ότι μια τέτοια επιλογή περιορίζει σημαντικά το εύρος των πεζοπορικών επιλογών και σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην πορεία.

β)Το σακίδιο είναι το επόμενο απαραίτητο αντικείμενο του εξοπλισμού μας, χωρίς το οποίο δεν ξεκινάμε. Αν δεν έχετε ένα ορειβατικό σακίδιο ημέρας (χωρητικότητας μεταξύ 25 και 35 lt), στην αρχή θα σας καλύψει και ένα απλό σακίδιο πόλης – σίγουρα όμως θα έχετε ν’ ακούσετε πολλά παράπονα απ’ την πλάτη σας.

γ)Αδιάβροχο. Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, για διαφορετικού είδους κόστη, τεχνικά υφάσματα, αλλά και χρώματα. Αν δεν έχετε ένα τεχνικό αδιάβροχο βουνού (διαπνέον συνήθως), τουλάχιστον να έχετε μαζί σας ένα οποιοδήποτε αδιάβροχο. Ο καιρός πάντα κάνει τα δικά του στα βουνά και κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται με τις ώρες βρεγμένος μέχρι το κόκαλο. Επίσης... όταν αγοράσετε αδιάβροχο, βάλ’ τε χρώμα στην ορειβατική ζωή σας – οι φωτογράφοι θα σας λατρέψουν.

δ)Τα μπατόν μας –όχι δεν μιλάμε για κουμπιά!– είναι τα γνωστά μπαστούνια που χρησιμοποιούνται στις αναβάσεις. Έχουν τηλεσκοπικό μηχανισμό μεταβολής του ύψους τους για να προσαρμόζονται στο ύψος του χρήστη και σε συνδυασμό με το κάθε τερέν της πορείας (ανάβαση – κατάβαση).

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνά ο καιρός και η ορειβασία γίνεται μέρος της ζωής μας, τόσο οι αναβάσεις μοιάζουν πρόκληση, οπότε και πιο απαιτητικές. Και απαιτητική ανάβαση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: μεγαλύτερη λίστα εξοπλισμού. Κάποιος, λοιπόν, που θέλει το-κάτι-παραπάνω καλό θα ήταν να έχει χώρο για τα εξής:

Παντελόνι ορειβασίας

Τζάκετ αδιάβροχο και αντιανεμικό

Ισοθερμική μπλούζα

Fleece ή soft sell τζάκετ

Γκέτες (κατά προτίμηση με συρματόσχοινο)

Καπέλο

Σκούφο

Buff

Γάντια

Κάλτσες

Βέστα

Ατομικό φαρμακείο και αλουμινοκουβέρτα

Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες

Γυαλιά ηλίου

Αντηλιακό

Σφυρίχτρα

Εξοπλισμός χειμερινού βουνού:

Κραμπόν

Πιολέ

Κράνος

5) Περπατάω για πρώτη φορά. Θα τα καταφέρω;

Για να ξέρεις τι θα συναντήσεις έχουμε διαμορφώσει μια βασική διαβάθμιση με επίπεδα δυσκολίας. Το ένα «L» σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη και ενδείκνυται για αρχάριους. Τα δύο «LL» σημαίνουν ότι η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, αλλά χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις. Τα τρία «LLL» σημαίνουν ότι η διαδρομή έχει κάποια αυξημένη δυσκολία, τόσο σε απόσταση όσο και σε υψομετρική ανάβαση. Το ανώτατο επίπεδο δυσκολίας είναι το «Locas», το οποίο σημαίνει ότι μόνο συμμετέχοντες που πληρούν κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις θα γίνονται δεκτοί στη διαδρομή.

Αν δεν είσαι βέβαιος για τον εαυτό σου ότι μπορείς να καταφέρεις κάποια εξόρμηση, η πρότασή μας είναι να ξεκινήσεις με διαδρομές που χαρακτηρίζονται ως εύκολες «L». Η παρέα θα έχει τον χρόνο, διάθεση και ευκαιρίες για συχνές στάσεις, ξεκούραση, ανασύνταξη, φωτογραφίες κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση σε όλες τις εξορμήσεις υπάρχει στην παρέα ένας οδηγός, που ονομάζεται «σκούπα» και ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της ομάδας και υπάρχει εκεί για όλους όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των υπολοίπων και να βοηθήσει στα αυτονόητα.

6) Ποιος καθοδηγεί την παρέα στα περπατήματα – εξορμήσεις;

Θα είναι δίπλα σου άτομα τα οποία εδώ και πολλά χρόνια ασχολούνται με την ορειβασία, την αναρρίχηση και το χειμερινό βουνό και έχουν αφήσει τα χνάρια τους στα περισσότερα μονοπάτια των ελληνικών βουνών. Έχουν την εμπειρία για καθοδήγηση πολυμελών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό και πέραν της ασφάλειας, τους ενδιαφέρει ο κάθε συμμετέχων να φτάνει στον προορισμό του χαμογελαστός.

7) Υπάρχουν όροι συμμετοχής;

ΝΑΙ! Διαβασε τα παρακάτω προσεκτικά!

-Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας.

- Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές του προγράμματος ωρών, πορείας, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων και σε κάθε περίπτωση με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια της ομάδας.

- Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και επτά (7) ημέρες πριν την ημερομηνία της δράσης για τις μονοήμερες πορείες. Αν δηλωθεί ακύρωση μετά την ως άνω προθεσμία η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, είναι όμως εφικτό, κατόπιν συνεννόησης, να δηλωθεί άλλο πρόσωπο από το αρχικό, οπότε και να συμψηφιστεί η προκαταβολή.

- Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί η δράση είναι τα είκοσι (20) άτομα, βάσει δηλώσεων και καταβολών εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

- Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που υποδεικνύουν οι διοργανωτές ανά περίπτωση.

- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα, και οι συμμετέχοντες συναινούν ανεπιφύλακτα σε αυτό με μόνη τη δήλωσή τους, να αποβάλουν κάποιον συμμετέχοντα που δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένος ή δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους.

- Φροντίζουμε τη φύση και την προσέχουμε.

- Συμμετοχή ανηλίκων στις δράσεις γίνεται δεκτή μόνο με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα του και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των αρχηγών.

- Παρακαλούμε για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων, εξοπλισμού και συναφών ειδών. Η διοργάνωση δεν αναλαμβάνει ή έχει καμία ευθύνη φύλαξης αυτών καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης και σε οποιονδήποτε τόπο.

- Η δραστηριότητα μπορεί να αναβληθεί ή και ακυρωθεί αν οι καιρικές ή άλλες συνθήκες δεν ευνοούν την πραγματοποίηση του αρχικού προγράμματος.

8) Έχω και άλλες απορίες… θέλω να ρωτήσω για διάφορα θέματα!

Είμαστε στη διάθεσή σου. Μπορείς να ρωτήσεις ό,τι ακριβώς επιθυμείς και να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 6977-681167. Από την άλλη, αν η κινητή τεχνολογία και τα ασύρματα δίκτυα πιστεύεις ότι κάνουν κακό στην υγεία μας… και σου αρέσει να γράφεις, μπορείς να στείλεις μήνυμα στην σελίδα μας!

*Τα περπατήματα μας διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ.

Share this event

Locas Botas
  • Whatsapp
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page