top of page

Sat, 13 Nov

|

Πάρνωνας

Πάρνωνας 1.934μ

Η παρέα αυτή την φορά θα κινηθεί νότια με προορισμό τον Πάρνωνα. Θα κοιμηθούμε στο καταφύγιο του, και την επόμενη μέρα, θα ανέβουμε στην κορυφή του που ονομάζεται Μεγάλη Τούρλα στα 1934μ.

Registration is Closed
Please check our events
Πάρνωνας  1.934μ
Πάρνωνας  1.934μ

Time & Location

13 Nov 2021, 07:45 EET – 14 Nov 2021, 23:30 EET

Πάρνωνας, Parnon, Kosmas 230 58, Greece

About the event

Η παρέα αυτή την φορά θα κινηθεί νότια με προορισμό τον Πάρνωνα. Θα κοιμηθούμε στο καταφύγιο του, και την επόμενη μέρα, θα ανέβουμε στην κορυφή του που ονομάζεται Μεγάλη Τούρλα στα 1934μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-11-2021

Αναχωρούμε το πρωί του Σαββάτου για το χωριό Βαμβακού. Από εκεί θα κάνουμε μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή (με μικρό σακίδιο), προς το καταφύγιο του Πάρνωνα. Μετά την βόλτα μας, το πούλμαν θα μας περιμένει στο καταφύγιο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το καταφύγιο διαθέτει κουζίνα για προετοιμασία φαγητού, αλλά δεν έχει φαγητό για να μας προσφέρει. Οπότε πρέπει να έχουμε φαγητό για όλο το ΣΚ και πρωινό.

Οι επιλογές μας είναι οι εξής: 

Α) διανυκτέρευση στο καταφύγιο (25 θέσεις),

Β) κατασκήνωση πέριξ του καταφυγίου. Απαιτείται εξοπλισμός κατασκήνωσης: σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα, υπνόσακος (*δεν θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε με τον εξοπλισμό κατασκήνωσης).

Διάρκεια Πεζοπορίας: 2:30 ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις 

Βαθμός Δυσκολίας: L 

Υψομετρική Διαφορά: 600μ 

Μήκος: 5 χλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-11-2021

Ξυπνάμε νωρίς το πρωί και μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε με πρώτο προορισμό τον κάμπο και αμέσως μετά για την μεγάλη Τούρλα, στα 1.934 μέτρα υψόμετρο. Στη συνέχεια θα κατηφορήσουμε περνώντας από την κοντοραχιά με προορισμό την μονή Μαλεβής που είναι και το τέλος της διαδρομής μας.

Διάρκεια Πεζοπορίας: 8:00 ώρες περίπου, μαζί με τις στάσεις 

Βαθμός Δυσκολίας: LL 

Υψομετρική Διαφορά: 750μ 

Μήκος: 16 χλμ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 1. Η ανάβαση-διάσχιση θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. 2. H συμμετοχή στη δράση θα επιβεβαιώνεται ΜΟΝΟ κατόπιν συνεννόησης με τους αρχηγούς. 3. Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση.

Ώρα Συνάντησης: 7:45 πμ 

Ώρα Αναχώρησης το Σάββατο: 8:00 πμ (Σταθμός μετρό Μεταξουργείο) 

Ώρα Επιστροφής την Κυριακή : 23:00

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 

(η πληρότητα στο λεωφορείο θα είναι σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς) 

*έχουν προβλεφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης από το τουριστικό πρακτορείο, οπότε και ο κάθε συμμετέχων οφείλει να συμμορφωθεί με αυτά. Η συμμετοχή εκάστου τεκμαίρεται και την ανεπιφύλακτη αποδοχή των μέτρων προφύλαξης που θα υποδειχθούν κατά περίπτωση για τη μετακίνηση με το λεωφορείο και την ομάδα.

Κόστος συμμετοχής:

Σκηνές: €60

Καταφύγιο: €70 

INFOS 

1) Είμαι μόνος/η, δεν έχω παρέα και… το σκέφτομαι!

Η παρέα μας είναι όλη η δύναμη της ομάδας! Εδώ και πολλά χρόνια, τα περπατήματα, η ενασχόληση με τη φύση και η πρόθεση για συμμετοχή, έχουν αποδείξει ότι ακόμα και οι «άγνωστοι», ακόμα και οι πιο σκληροί solistes της ζωής, μπορούν να λυγίσουν σε μια παρέα που γεμίζει χαμόγελα, φιλικές προθέσεις, αλλά και αγάπη για επικοινωνία. Σε περιμένουμε στους LOCAS BOTAS, γιατί ένα ακόμα ζευγάρι με «τρελές αρβύλες», το δικό σου, θα είναι ο λόγος για να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα.

2) Με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω την κράτηση μου; 

Θες να είσαι μέλος της παρέας μας και να περπατήσουμε μαζί;

Όλες μας οι πορείες και αναβάσεις υπάρχουν στο site μας https://www.locasbotas.gr στην καρτέλα ΔΡΑΣΕΙΣ, και από εκεί και μόνο, μπορείς να κάνεις την ονομαστική σου κράτηση. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να κρατήσεις και να επιβεβαιώσεις τη θέση σου.

σημείωση: 

*Σε καμία περίπτωση δεν θα λαμβάνεται υπ' όψιν κράτηση μέσω της εκδήλωσης του facebook ή με μήνυμα στη σελίδα μας εκεί.

**Θα τηρείται χρονική σειρά προτεραιότητας βάσει των δηλώσεων συμμετοχής στην ενότητα ΔΡΑΣΕΙΣ της παρούσας ιστοσελίδας.

3) Πού είναι το σημείο συνάντησης για την αναχώρηση με το λεωφορείο; 

Έχει επιλεγεί ως σημείο συνάντησης η «πλατεία Καραϊσκάκη» στο κέντρο της Αθήνας. Είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί, αφού μπορείτε να έρθετε είτε με το όχημά σας, είτε χρησιμοποιώντας το metro (στάση Μεταξουργείο – κόκκινη γραμμή), είτε ακόμα και με λεωφορείο. Θα μας εντοπίσετε εύκολα μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley, από την πλευρά της πλατείας.

4) Τι πρέπει να έχω μαζί μου; 

Σε μια προσπάθεια οριοθέτησης της λίστας του εξοπλισμού, θα λέγαμε ότι 4 είναι τα βασικά αντικείμενα για τον πιο απλό πεζοπόρο. α)Τα μποτάκια ορειβασίας είναι ένα από ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού. Αν, όμως, δεν υπάρχουν στον εξοπλισμό σας, τότε η αμέσως επόμενη επιλογή είναι τα αθλητικά σας παπούτσια – να ξέρετε όμως ότι μια τέτοια επιλογή περιορίζει σημαντικά το εύρος των πεζοπορικών επιλογών και σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην πορεία. β)Το σακίδιο είναι το επόμενο απαραίτητο αντικείμενο του εξοπλισμού μας, χωρίς το οποίο δεν ξεκινάμε. Αν δεν έχετε ένα ορειβατικό σακίδιο ημέρας (χωρητικότητας μεταξύ 25 και 35 lt), στην αρχή θα σας καλύψει και ένα απλό σακίδιο πόλης – σίγουρα όμως θα έχετε ν’ ακούσετε πολλά παράπονα απ’ την πλάτη σας. γ)Αδιάβροχο. Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, για διαφορετικού είδους κόστη, τεχνικά υφάσματα, αλλά και χρώματα. Αν δεν έχετε ένα τεχνικό αδιάβροχο βουνού (διαπνέον συνήθως), τουλάχιστον να έχετε μαζί σας ένα οποιοδήποτε αδιάβροχο. Ο καιρός πάντα κάνει τα δικά του στα βουνά και κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται με τις ώρες βρεγμένος μέχρι το κόκαλο. Επίσης... όταν αγοράσετε αδιάβροχο, βάλ’ τε χρώμα στην ορειβατική ζωή σας – οι φωτογράφοι θα σας λατρέψουν.

δ)Τα μπατόν μας –όχι δεν μιλάμε για κουμπιά!– είναι τα γνωστά μπαστούνια που χρησιμοποιούνται στις αναβάσεις. Έχουν τηλεσκοπικό μηχανισμό μεταβολής του ύψους τους για να προσαρμόζονται στο ύψος του χρήστη και σε συνδυασμό με το κάθε τερέν της πορείας (ανάβαση – κατάβαση). Η αλήθεια είναι ότι όσο περνά ο καιρός και η ορειβασία γίνεται μέρος της ζωής μας, τόσο οι αναβάσεις μοιάζουν πρόκληση, οπότε και πιο απαιτητικές. Και απαιτητική ανάβαση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: μεγαλύτερη λίστα εξοπλισμού. Κάποιος, λοιπόν, που θέλει το-κάτι-παραπάνω καλό θα ήταν να έχει χώρο για τα εξής: 

Παντελόνι ορειβασίας, Τζάκετ αδιάβροχο και αντιανεμικό, Ισοθερμική μπλούζα Fleece ή soft sell τζάκετ, Γκέτες (κατά προτίμηση με συρματόσχοινο), Καπέλο, Σκούφο, Buff ,Γάντια, Κάλτσες, Βέστα, Ατομικό φαρμακείο και αλουμινοκουβέρτα, Φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, Γυαλιά ηλίου ,Αντηλιακό, Σφυρίχτρα

5) Περπατάω για πρώτη φορά. Θα τα καταφέρω; 

Για να ξέρεις τι θα συναντήσεις έχουμε διαμορφώσει μια βασική διαβάθμιση με επίπεδα δυσκολίας. Το ένα «L» σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη και ενδείκνυται για αρχάριους. Τα δύο «LL» σημαίνουν ότι η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, αλλά χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις. Τα τρία «LLL» σημαίνουν ότι η διαδρομή έχει κάποια αυξημένη δυσκολία, τόσο σε απόσταση όσο και σε υψομετρική ανάβαση. Το ανώτατο επίπεδο δυσκολίας είναι το «Locas», το οποίο σημαίνει ότι μόνο συμμετέχοντες που πληρούν κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις θα γίνονται δεκτοί στη διαδρομή. Αν δεν είσαι βέβαιος για τον εαυτό σου ότι μπορείς να καταφέρεις κάποια εξόρμηση, η πρότασή μας είναι να ξεκινήσεις με διαδρομές που χαρακτηρίζονται ως εύκολες «L». Η παρέα θα έχει τον χρόνο, διάθεση και ευκαιρίες για συχνές στάσεις, ξεκούραση, ανασύνταξη, φωτογραφίες κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση σε όλες τις εξορμήσεις υπάρχει στην παρέα ένας οδηγός, που ονομάζεται «σκούπα» και ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της ομάδας και υπάρχει εκεί για όλους όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των υπολοίπων και να βοηθήσει στα αυτονόητα.

6) Ποιος καθοδηγεί την παρέα στα περπατήματα – εξορμήσεις; 

Θα είναι δίπλα σου άτομα τα οποία εδώ και πολλά χρόνια ασχολούνται με την ορειβασία, την αναρρίχηση και το χειμερινό βουνό και έχουν αφήσει τα χνάρια τους στα περισσότερα μονοπάτια των ελληνικών βουνών. Έχουν την εμπειρία για καθοδήγηση πολυμελών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό και πέραν της ασφάλειας, τους ενδιαφέρει ο κάθε συμμετέχων να φτάνει στον προορισμό του χαμογελαστός.

7) Υπάρχουν όροι συμμετοχής; 

ΝΑΙ! Διάβασε τα παρακάτω προσεκτικά! - Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. - Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές του προγράμματος ωρών, πορείας, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων και σε κάθε περίπτωση με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια της ομάδας. - Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί η δράση προσδιορίζεται κάθε φορά στις επιμέρους πληροφορίες της εκδήλωσης. - Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που υποδεικνύουν οι διοργανωτές ανά περίπτωση. - Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα, και οι συμμετέχοντες συναινούν ανεπιφύλακτα σε αυτό με μόνη τη δήλωσή τους, να αποβάλουν κάποιον συμμετέχοντα που δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένος ή δεν συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους. - Φροντίζουμε τη φύση και την προσέχουμε. - Συμμετοχή ανηλίκων στις δράσεις γίνεται δεκτή μόνο με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα του και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των αρχηγών. - Παρακαλούμε για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων, εξοπλισμού και συναφών ειδών. Η διοργάνωση δεν αναλαμβάνει ή έχει καμία ευθύνη φύλαξης αυτών καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης και σε οποιονδήποτε τόπο. - Η δραστηριότητα μπορεί να αναβληθεί ή και ακυρωθεί αν οι καιρικές ή άλλες συνθήκες δεν ευνοούν την πραγματοποίηση του αρχικού προγράμματος.

8)Έχω και άλλες απορίες… θέλω να ρωτήσω για διάφορα θέματα! 

Είμαστε στη διάθεσή σου. Μπορείς να ρωτήσεις ό,τι ακριβώς επιθυμείς και να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 6977-681167. Από την άλλη, αν η κινητή τεχνολογία και τα ασύρματα δίκτυα πιστεύεις ότι κάνουν κακό στην υγεία μας… και σου αρέσει να γράφεις, μπορείς να στείλεις μήνυμα στην σελίδα μας!

*Τα περπατήματα μας διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ.

Δείτε λιγότερα

 

Share this event

Locas Botas
  • Whatsapp
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page